top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbart

Dead stock fabrics? Wij doen ze herleven!


Zerowaste, slowfashion, sustainability? Duurzaamheid in de mode-industrie staat de laatste tijd steeds meer in de schijnwerpers. We ontwikkelen een groeiend bewustzijn voor de ecologische en sociale impact van de kleding die we dragen.


We willen niet alleen bewuster omgaan met onze kledij, we moeten ook durven kijken naar de stappen daarvoor. Een eerlijke, menswaardige en ecologische productie en het streven naar een minimum aan afval zijn ook heel belangrijk.

Het is dan ook inspirerend om te zien dat merken als Balmain, Dries Van Noten, Essentiel, Louis Vuitton en vele andere de onbenutte waarde in hun overgebleven stoffen erkennen en ze een tweede leven gunnen. Deze 'deadstock stoffen' of 'reststoffen' die door modehuizen en fabrikanten ongebruikt bleven na het productieproces werden vaak weggegooid. Dat leidde niet alleen tot verspilling van grondstoffen maar was ook schadelijk voor het milieu.


Als nieuw Belgisch label wil SKLPT deze 'lost fabrics' een tweede leven geven.

In onze SKLPT01 collectie maken we van deze prachtige stoffen exclusieve sjaals, omslagdoeken en plaids.


Zo willen we mee streven naar een meer duurzame en verantwoorde mode-industrie. Deze trend laat zien dat mode en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan en dat we met creativiteit en innovatie een positieve impact kunnen hebben op de wereld om ons heen.


Ben je op zoek naar een nieuwe sjaal die handgemaakt wordt van exclusieve reststoffen? Wil je geen massaproductie maar unieke, met de hand gemaakte stukken?

Neem dan een kijkje in de schop. Weet dat je niet alleen een uniek en stijlvol stuk koopt maar ook bijdraagt aan een betere toekomst.
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page