top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverbart

Wat maakt een SKLPT sjaal zo speciaal?


 

Een SKLPT sjaal is niet zomaar een sjaal. Weet je ook waarom?


uniek en eigenzinnig

Het feit dat SKLPT sjaals gemaakt worden van exclusieve reststoffen betekent dat elke sjaal uniek is. Je vindt geen andere sjaal die precies hetzelfde is. Zo heb je een origineel accessoire dat jouw persoonlijke stijl weerspiegelt.

Sommige sjaals zijn klassiek elegant, andere vintage en sommige ronduit bold. Aan jou om te kiezen!


duurzaam en milieubewust

Het gebruik van dead stock materialen en rolresten is een geweldige benadering van duurzaamheid in de mode. Door deze reststoffen te hergebruiken, dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van kostbare materialen. Ook het leder van de riempjes komt niet van volledige vellen. We verzamelen snijresten van lederateliers, stalenboeken voor zetels... Zelfs de laatste lapjes van de schoenmaker in het dorp die met pensioen ging, krijgen bij ons een nieuw leven.

En onze stofrestjes? Die gebruiken we als kussen vulling. Zo gaat er werkelijk niets verloren. Kiezen voor SKLPT is een bewuste keuze voor duurzaamheid en verantwoord winkelen


slow fashion ethiek

De term 'slow fashion' verwijst naar een benadering van modeproductie die de nadruk legt op kwaliteit, duurzaamheid en ethische praktijken. We selecteren reststoffen afkomstig van Europese modehuizen die zelf veel belang hechten aan een eerlijke productie. De hoogwaardige kwaliteit garandeert een lange levensduur. Hierdoor wordt een initieel duurdere aankoop uiteindelijk goedkoper dan een fast fashion stuk. Door deze reststoffen te gebruiken, past SKLPT perfect in dit slow fashion concept.


handgemaakt in eigen Belgisch atelier

Onze sjaals worden stuk voor stuk handgemaakt in ons eigen atelier.

Elke stap wordt met veel liefde uitgevoerd. Van het knippen van de stof, het afwerken van de sjaal, het innaaien van het etiket, het snijden en stansen van het lederen riempje, het indraaien van het schroefje tot het labelen en verpakken in een bio-katoenen zakje.

Laat zien wie je bent en waar je voor staat!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

SKLPT op M-Fair in Mechelen

Mechelen organiseert tijdens de Week van de Fairtrade 2023 opnieuw een festival voor eerlijke en duurzame kledij. Kom op zondag 8 oktober naar het Cultuurcentrum Mechelen voor workshops, lezingen én

Comments


bottom of page